Elokuvaa Suden arvoitus kuvattiin Kuusamossa syksyllä 2005.

Pohjoinen elokuva- ja mediasäätiö

POEM Säätiö on audiovisuaalisten tuotantojen resurssikeskus, joka myöntää apurahoja käsikirjoittamiseen sekä korotonta laina- ja investointirahoitusta teosten kehittämiseen ja tuotantoon. Lisäksi POEM Säätiö ohjaa projektirahoitusta toimintaympäristön, alan yritystoiminnan ja -palvelujen kehittämiseen.

Pohjois-Suomen elokuvakomissio (NFFC, North Finland Film Commission) on osa POEM Säätiön toimintaa. Elokuvakomissio tarjoaa tuotantopalveluja kotimaisille ja kansainvälisille tuotannoille.

POEM Säätiö koordinoi elokuva- ja audiovisuaalisen alan kulttuuritoiminnan kehittämistä Oulun av-verkostossa, johon kuuluvat Oulun Musiikkivideofestivaalit, Oulun kansainvälinen lastenelokuvien festivaali, Oulun Elokuvakeskus ry., Nukun elokuvakoulu ja Tiedekeskus Tietomaa.

POEM Säätiö sijaitsee Oulussa Perämeren rannikolla. Säätiöllä on toimistot Kuusamossa ja Torniossa. Tervetuloa elokuvaystävälliseen Pohjois-Suomeen!


 
Ilmaiset nettipelit

Oulun av-verkosto


Jäsenet

Kansainvälinen lastenelokuvien festivaali

Oulun kansainvälinen lastenelokuvien festivaali on lasten joka vuosi innolla odottama kulttuuri-tapahtuma. Viikon aikana festivaalivierailla on mahdollisuus nähdä useita kymmeniä pitkiä elokuvia. Oulun festivaali on kohonnut maailman merkittävimpien lastenelokuvafestivaalien joukkoon.

Nukun elokuvakoulu

Nukun Elokuvakoulu kuuluu suomalaisten lastenkulttuurikeskusten Taikalamppu verkostoon. Toiminnan tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten taide- ja kulttuuripalveluita koko Suomessa Nukun Elokuvakoulu jakaa tietoa alueen elokuvakursseista, -tapahtumista ja mediakasvatusprojekteista. Elokuvakoulu järjestää myös elokuvakursseja pääasiassa lapsille ja nuorille.

Nukun lastenkulttuuri

Oulun lastenkulttuuriverkosto on perustettu vuonna 2004. Verkosto toimii osana Nuoriso- ja kulttuurikeskus Nukua ja sen tavoitteena on mm. luoda yhteyksiä eri taide- ja kulttuuritoimijoiden välille sekä järjestää työpajoja, kurssitoimintaa ja koulutusta.

Oulun Elokuvakeskus ry

Oulun Elokuvakeskus ry. (OEK) on vuonna 1973 perustettu pohjoissuomalainen elokuva-alan kulttuurijärjestö, jolla on myös valtakunnallisia ulottuvuuksia. Toiminnan tarkoituksena on edistää elokuvataiteen ja elokuvan historian tuntemusta ja tutkimusta

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

OMVF on musiikin ja liikkuvan kuvan kaupunkifestivaali, joka on perustettu Oulun käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen videolinjalla opiskelleiden aloitteesta vuonna 1994. Syyskuun alussa Oulussa nähdään elokuvia ja videoita aamusta iltaan sekä kisataan kansainvälistä hurmosta herättävä Ilmakitaransoiton MM-kilpailu.

POEM Säätiö

Ks. esittely vasemmalla.

Pohjois-Suomen elokuvakomissio (NFFC)

North Finland Film Commission NFFC palvelee kotimaisia ja kansainvälisiä tuotantoyhtiöitä ja työryhmiä etsimällä kuvauspaikkoja ja välittämällä tietoa paikallisista palveluista ja yrityksistä. Elokuvakomissio auttaa tuotantoyhtiöitä kuvauslupien hankkimisessa ja paikallisen henkilöstön rekrytoinnissa.

Tiedekeskus Tietomaa

Tiedekeskus Tietomaa on Suomen ensimmäinen, koko perheen toiminnallinen tiedekeskus. Tiedekeskuksesta löytyy yli 180 kohdetta, joista yksi kiehtovimmista on laajakangas-elokuvateatteri (8/70 mm projektori), jossa esitetään elämyksellisiä dokumenttielokuvia.